Vertical Farming

Vertical Farming


• Vertical farming; It is the cultivation of vertical, stacked layers. It can be applied with soilless farming techniques such as hydroponic, vertical aquaponic and aeroponic as well as in the soil environment

• Aquaculture in a room under artificial light in an environment such as home, office or restaurant, or even in a warehouse, for example :

• Foods such as lettuce, arugula, parsley, tomatoes, spinach are not exposed to severe weather events such as drought and floods during production,

• Foods being free of chemical pesticides and production possibilitty 365 days a year

• 70% – 90% water saving,

• The product that can be collected in 4 or 6 decares of field depending on the product can be taken in a closed area of 1 decare

• Dikey tarım; dikey olarak, istifli bir şekilde, yığılı katmanlarda yetiştiriciliğin yapılmasıdır. Topraklı ortamda olduğu gibi hidroponik, aquaponik ve aeroponik gibi topraksız tarım teknikleri ile de uygulanabilir.

• Ev, ofis ya da restoran gibi bir ortamda suni ışık altında bir oda ya da örneğin bir depoda yetiştiricilik,

• Marul, roka, maydonoz, domates, ıspanak gibi yiyeceklerin üretim esnasında kuraklık ve sel baskınları gibi şiddetli hava olaylarına (soğuk-sıcak) maruz kalmaması,

• Gıdaların kimyasal tarım ilaçlarından arınmış olması ve yılın 365 günü üretim imkanı

• %80 – %90 arası su tasarrufu,

• Ürününe göre 100 dönüm tarlada toplanabilecek ürünün 1 dönümlük kapalı alanda alınabilmesi.

Send us a message